Compania Gebrüder Weiss îşi menţine traiectoria de succes

Cifra de afaceri a crescut la 1,36 miliarde de euro în 2016 / Creştere de 6,4% / Servicii complete de logistică extinse la nivel internaţional

Lauterach, 8 martie 2017. Gebrüder Weiss continuă evoluţia pozitivă din anii anteriori. Compania internaţională de transport şi logistică a înregistrat în anul financiar 2016 o cifră de afaceri preliminară de 1,36 miliarde de euro. Aceasta reprezintă o creştere de aproximativ 6,4% faţă de anul precedent (2015: 1,278 miliarde de euro; 2016: 1,360 miliarde de euro). "Suntem foarte mulţumiţi de rezultat, având în vedere situaţia economică dificilă. Am făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte obiectivul companiei, Service Excellence, şi am continuat să ne extindem, ceea ce ne permite să ne consolidăm poziția  de furnizor internaţional de servicii logistice complete", a declarat Wolfgang Niessner, CEO Gebrüder Weiss. 

În atenţia companiei: high-tech, sectorul auto, B2C şi Drumul Mătăsii
Anul trecut, compania Gebrüder Weiss s-a concentrat pe dezvoltarea paletei de servicii oferite pentru sectoarele high-tech şi auto, precum şi pe găsirea de soluţii logistice pentru producătorii de bunuri de larg consum şi articole de lux. În domeniul home delivery, Gebrüder Weiss şi-a consolidat poziţia de lider de piaţă în Austria pentru livrările către clienţi final (B2C) prin intermediul serviciilor de manipulare marfă şi  montaj cu doi angajaţi (two-man handling). În plus, şi-a extins serviciile în mai multe ţări din Europa de Est. Proporţia de clienţi privaţi a DPD Austria în sectorul de expediere a coletelor a crescut la 17% în 2016. DPD, al cărei asociat este serviciul de coletărie Gebrüder Weiss Paketdienst (GWP), a înregistrat o creştere de aproximativ 2,5 milioane de livrări faţă de 2015, expediind în total aproximativ 43,8 milioane de colete.  

Gebrüder Weiss a făcut mai mulţi paşi strategici pentru a-şi dezvolta în continuare oferta de servicii în Asia Centrală – de-a lungul fostului Drum al Mătăsii. Pentru a ajunge mai uşor în regiunile respective, compania a introdus, pe lângă transporturile aeriene şi maritime şi soluţii intermodale spre China, precum şi transporturi în regim de grupaj în Caucaz şi Iran. Pentru a asigura menţinerea standardelor de calitate la nivel local, au fost înfiinţate filiale noi în Rusia, Kazahstan şi Turcia. În filialele existente din Germania de Sud au fost extinse capacităţile logistice.

În total, cifra de afaceri înregistrată de Gebrüder Weiss în domeniul de activitate al transporturilor terestre şi al serviciilor de logistică a crescut cu cinci procente, atingând valoarea de 900,7 milioane de euro (2015: 857,7 milioane de euro). Domeniul de activitate Air & Sea a înregistrat în 2016 o scădere de 2,9%, obţinând o cifră de afaceri de 285,6 milioane de euro (2015: 293,9 milioane de euro). Cifra de afaceri din domeniul servicii de coletărie (KEP) a crescut cu patru procente, iar cea din domeniul New Business cu 31,8%. Cota de capital propriu, care îi asigură companiei independenţa destul de mare faţă de instituţiile de credit, a crescut uşor, atingând nivelul de 57,5% (2015: 56,5%). Volumul total de investiţii de 33,10 milioane de euro s-a încadrat în media înregistrată de-a lungul anilor. Numărul angajaţilor a crescut în 2016 la aproximativ 6 500 (echivalent normă întreagă). 

Perspectivă
În 2017, Gebrüder Weiss va continua să pună în aplicare strategia de creştere, în special în Asia şi America de Nord, şi va deschide noi filiale. "Factorii decisivi pentru a rămâne competitivi sunt fiabilitatea, viteza, un grad mai mare de digitalizare şi angajaţi cu o pregătire profesională excelentă. Investim în mod specific în dezvoltarea acestor domenii, pentru a ne convinge clienţii cu o ofertă şi mai atrăgătoare – la nivel internaţional", declară Wolfgang Niessner. 

Despre Gebrüder Weiss
Cu aproximativ 6.500 de angajaţi, 150 de filiale proprii şi o cifră de afaceri anuală preliminară de 1,36 miliarde euro (2016), Gebrüder Weiss se numără printre companiile de top din domeniul transporturilor şi logisticii din Europa. Sub umbrela Gebrüder Weiss Holding AG, cu sediul in Lauterach (Austria), pe lângă domeniile principale de activitate reprezentate de transporturi terestre, aeriene şi maritime, precum şi servicii de logistică, compania cuprinde şi o serie de soluţii industriale ultraspecializate şi filiale locale. Acestea includ companii logistice de consultanţă x|vise, tectraxx (specialist în industria întreprinderilor hi-tech), inet-logistics (soluţii software pentru managementul transporturilor TMS), dicall (soluţii de comunicaţii, cercetare de piaţă, instruire), Rail Cargo (transporturi feroviare) şi serviciul de coletărie Gebrüder Weiss Paketdienst, asociat al companiei austriece DPD. Această combinaţie permite concernului să reacţioneze în mod rapid şi flexibil la necesităţile clientului. Prin intermediul numeroaselor măsuri de ordin ecologic, economic şi social, concernul, a cărui istorie în domeniul transporturilor se extinde pe o perioadă de peste 500 de ani, este în prezent cunoscut şi ca pionier în domeniul economiei durabile.

Contact
Departamentul Comunicare Gebrüder Weiss
press@gw-world.com
Bundesstraße 110, A-6923 Lauterach
T +43.5574.696.2169
F +43.5.9006.2173
www.gw-world.com 
http://newsroom.gw-world.com/en/